четвъртък, 12 юли 2012 г.

Малко известни факти относно удължаването на коса

Ето няколко малко известни факта за удължаването на коса и сгъстяването на коса, които може би не знаете:
Малко известни факти за удължаването на коса
Малко известни факти за удължаването на коса
1. Човешката коса е силна - кичурите от естествен косъм са в пъти по-силни и по-трайни от синтетичната коса. Всъщност, учените са доказали, че косата има същата здравина като алуминия.
2. Човешката коса расте много бързо - всъщност с около 18 сантиметра на година, а ако човек подържа добре косата си и е здрав дори с повече. Това означава, че на хората, които даряват/продават косата си им отнема 2,5 години за да израсте необходимата дължина.
3. Червенокосите имат по-малко коса от блондинките и брюнетките - на черната или русата глава има средно 120 000 косъма, а на червената около 90 000.
4. Кичурите от естествена коса могат да се разтягат - това е една от основните разлики с изкуствената коса. Естествените кичури се разтягат с 20%, а в някои случи и повече.
5. Човек губи средно между 50 и 150 косъма на ден. Кичурите от естествен косъм не се разпадат и косата не се губи, което ви дава възможност да се наслаждавате по-дълго време на гъста, обемна и дълга коса.
6. Знаете ли, че най-доброто място да удължите косата си в България е салон Магама? Там работят със всички водещи прозиводители и методи за удължаване на коса, а клиенти на салона са много български знаменитости.

Няма коментари:

Публикуване на коментар