вторник, 24 юли 2012 г.

Истински трайна красота

Перманентен грим

Перманентен гримПерманентен грим (микропигментация) е процедура, подобна на татуирането. Трайният грим може да имитира молив за вежди или за устни, както и очна линия. Временните татуировки също са на принципа на перманентния грим.

Перманентен грим е процедура, при която с много фини игли се вкарват бои под кожата на устните, веждите или клепачите. С високо технологични уреди се нанасят цветни ...пигменти във втория слой на кожната повърхност без прилагане на натиск.

В този слой на епидермиса няма нерви и кръвоносни съдове и затова процедурата е почти безболезнена и безкръвна. Използват се минерални и неорганични бои, които не предизвикват алергия. Направен от добър специалист, перманентният грим изглежда напълно естествено, иначе се стига до “палячовска визия”.

Предимства на перманентния грим

Перманентният грим е идеален за дамите, които са изтънили веждите си прекалено или са допуснали изкривяване, което не може да се коригира естествено.
Формата на устните също може да бъде коригирана успешно с траен грим, а падналите клепачи да бъдат подчертани, така че да изглеждат естествено.
Подходящ е и за жените с алергии към някои продукти за грим.
Перманентен гримПерманентният грим е изключително практичен, защото не е нужно да го поддържате през целия ден, както обикновения грим. Може да влизате във водата, да ви вали дъжд или сняг, без да се тревожите, че макияжът ви ще се размаже.
Недостатъци на перманентния грим
Колкото и естествен да изглежда, перманентният грим е изкуствен, така че прибягвайте до него само ако наистина се налага.
Най-големият недостатък на трайния грим е поставянето му от недостатъчно квалифициран човек. Тогава има по-скоро обратен ефект.
Премахването на татуирана очна линия или вежда с лазер, може да увреди фоликулите на косъма и в резултат на това веждите или миглите да почнат да падат.
Перманентният грим не е вечна процедура. Естественото излющване на кожата, клетъчното обновяване и процесът „фагоцитоза” (система за автозащита на кожата по естествен път отстранява пигментите) предизвикват прогресивно отслабване на цвета за период от 1 до 3 години, според интензитета на имплантирания пигмент. Светлите цветове се задържат за по-кратко от тъмните. Обикновено за срок от 2 до 5 години (след задължителното ретуширане).
Ако сте заразени с вируса на херпеса, предупредете специалиста да ви даде специални указания, за да не се активира.
Освен перманентен грим, в салон Магама ще намерите и множество други услуги като удължаване на коса, сгъстяване на коса, богато разнообразие от перуки и мн. други.

източник: http://www.magama.org

Няма коментари:

Публикуване на коментар