понеделник, 18 март 2013 г.

Енергия за косата

Кислородът е жизненоважен, но тъй като се среща във все по-редки количества, се налага да си го набавяме в концентрирано състояние.

Кислородът и кожата

През последните няколко години кислородната терапия се наложи изключително много в козметичната дерматология. Всепризната е нейната ефикасност и безвредност при грижа за кожата. Неслучайно лечението с кислород се нарича подмладяващ еликсир, действа релаксиращо и е подходящо за всеки тип кожа и възраст. Чрез кислородната инфузия в дълбочина достигат и полезните съставки на серуми, клетъчни концентрати, хидранти и антиоксиданти. Кислородът се влива с локално високо налягане, в резултат на което прониква в основните слоеве на епидермиса и подмладява тъканите отвътре. Добре повлиява притеснителни проблеми като акне, тъмни петна, розацея, бръчки, зачервявания и преждевременното стареене на кожата като цяло. Грижата с кислород важи в пълна сила и за косата, за която стимулирането на кръвообращението и почистването на скалпа е равносилно на красота и здраве.

Кислородът и косата
Редовното третиране с професионални шампоан, маски и балсам е важно, но не е достатъчно. Всеки уважаващ себе си салон за красота предлага индивидуална грижа за косата със заздравяващи и разхубавяващи терапии и апаратура. Едно от решенията за трайно преборване на проблемите със скалпа и косата е именно кислородната инфузия. При нея се използва чист медицински кислород в съчетание със серум, пълен с минерали и витамини. Той елиминира основни фактори, които влияят пагубно върху състоянието на косата, като стреса и токсините. Насищането на кожата на скалпа с кислород подобрява клетъчния метаболизъм, увеличава притока на кръв и подпомага клетъчния растеж. В резултат на редовното третиране косата изглежда подхранена, жизнена и укрепена. Нещо повече, във времена, когато държим на всичко „еко“ и „био“, кислородната терапия е 100% натурална и без никакви странични ефекти.

Кислородът и проблемите
  • Бори се със сухата и изтощена коса;
  • Намалява пърхота, като почиства кожата на скалпа в дълбочина и нормализира работата на мастните жлези;
  • Помага срещу косопад и стимулира растежа на здрава коса.

Кислородът и резултатите
  • Тъканите на кожата на главата са дълбоко подхранени и оксигенирани;
  • Косата е видимо по-плътна и здрава;
  • Косопадът се забавя и растежът на косата се подобрява;
  • Отстранени са вроговените материали и отпадъчни субстанции, натрупани по скалпа, с което се ограничава разпространението на бактерии;
  • Мастната секреция е нормализирана;
  • Пърхотът е отстранен;
  • Активира се клетъчното дишане и се подобрява клетъчният метаболизъм;
  • Изтощената и боядисана коса е отново жизнена и енергична.

Кислородът и предимствата
Едва ли има смисъл да се изреждат ползите от кислорода, от който зависи животът ни. Все пак в конкретния случай със заздравяването на скалпа и подобряване на растежа на косата могат да се посочат редица полезни ефекти. Вливането на кислород има силна антибактериална, детоксикираща и антимикотична мощ. Процедурата е напълно безопасна, защото се ползва неоксидиран медицински кислород и физиологичен серум. В среда, наситена с кислород, се абсорбира по-голямо количество от активните съставки на серума, които по-пълноценно се усвояват от космите и скалпа. Усещането от масажиращата струя на уреда е напълно безболезнено и приятно. Кислородът е естествено биостимулиращо средство, което ускорява преминаването на косъма във фаза на растеж. Няма как да не сме ви убедили в еликсирната същност на кислорода. Позволете на кожата на главата си да диша, защото доброто кръвообращение е източник на живот за вашата коса.

текст: Катя Арсенова

Няма коментари:

Публикуване на коментар