понеделник, 25 март 2013 г.

Поглед за милиони

Калинка Ангелова се занимава с козметика от 1993 г. Притежава майсторско свидетелство за завършен курс по козметика в Колежа по моден дизайн във Велико Търново. Владее още тайните на маникюра, педикюра и масажите. В момента работи в столичния салон за красота МАГАМА, където овладява и удължаването на мигли.

Видовете
Най-лесният и бърз начин е поставянето на цяло редче от мигли. То се продава и за домашна употреба и може да се ползва многократно. Вторият вид мигли са снопчетата, които се закрепват с лепило за естествените мигли. Процедурата в салона отнема 5–10 минути, а по-сръчните клиентки могат да я практикуват и в домашна обстановка. Ефектът продължава от седмица до месец в зависимост от правилните грижи. Лепилото може да бъде безцветно или черно, а снопчетата се предлагат в три дължини – къси, средни и дълги. Третият начин е най-траен, но и най-трудоемък. Допълнителните мигли са в три дължини, поставят се една по една и изглеждат много естествено. В зависимост от гъстотата, която клиентът желае, на професионалиста е нужен от половин до един час, за да си свърши добре работата. Използваното лепило е много силно и издържа цели три месеца.

Процедурата
Не се изисква специална диплома за поставяне на дълготрайни мигли, но е желателно да се премине обучителен курс, какъвто се провежда в салон МАГАМА. Стъпките са елементарни, но много прецизни – лепилото се нанася върху естествената мигла, поставя се допълнителната мигла и готово. Липсват противопоказания. Въпреки че работя с много силно лепило, то не люти и липсва каквото и да било некомфортно усещане.

Правилната грижа
Спазването на съветите на специалиста в домашна обстановка е изключително важно за дълготрайния ефект и гарантира нужната безопасност. Не трябва да се спи върху миглите и не бива да се третират с тоалетно мляко. Желателно е върху снопчетата дори да не се поставя спирала, за да се запазят максимално дълго. Не трябва да се ползват специфични продукти за почистване на грим, разработени на мазна основа. Те могат да отслабят действието на лепилото. Препоръчва се клиентките да идват в салона за поддръжка всеки месец. Дълготрайните мигли могат да паднат постепенно или да се премахнат наведнъж с много силен препарат за отстраняване.

Перманентното къдрене

В салона се практикува и така нареченото къдрене на мигли, чийто ефект продължава поне месец. Вместо да се използва щипка, която може да пречупи миглите, те се извиват с миниролка, която се поставя на самите мигли. Предлага се в размер M и L съответно за по-къси и за по-дълги мигли. Тя бива пластмасова или силиконова. Процедурата отнема от 30 минути до час. Миниролката се поставя върху клепача и върху нея се закрепват миглите с помощта на специално лепило. Върху тях се нанася къдрин, който престоява 15 минути. Следва фиксаж за поне още 5 минути. Завършва се с продукт, който премахва лепилото, и миглите се отлепват от миниролката. За да се пести време и за удобство на клиентката процедурата може да се направи, докато тя седи с маска на лицето например. Комплектите се продават и за домашна употреба, но с тях трябва да се действа изключително внимателно.

текст: Катя Асенова
снимка: Интернет

Няма коментари:

Публикуване на коментар