сряда, 6 март 2013 г.

Виктория Джумпарова – новото лице на Great Lengths България

Вили Боршукова показа пет актуални абитуриентски прически
Вили Боршукова и Любомир СтойковНа 4 март в салон „Магама” топ коафьорът Вили Боршукова представи новото лице на Great Lengths България – Виктория Джумпарова и с нея направи демонстрация на актуални абитуриентски прически. По време на демонстрацията Вили Боршукова обобщи и актуалните тенденции за прическите и грима.
Преди да бъде официално представена като новото лице на марка номер едно в удължаването на коса, Виктория застана пред обектива на фотографа Влади Балевски за специална фотосесия с новата си визия. Удълженията, които й постави топ коафьорът Вили Боршукова, са в натурален светло кестеняв цвят. В сесията виждаме Виктория с прекрасна плитка и екстравагантно разчупен кок, които показват разнообразието от прически, възможни с удължената коса.
Great Lengths използва само 100% естествена човешка коса с най-високо качество и затова кичурите за удължаване могат да се третират по същия начин, както и естествената коса. Основните цветове, които предлага марката за сезона са натуралните руси, кестеняви или натурално кестеняви. Дължината, разбира се, е най-доброто предимство на Great Lenghts, като максимално за удължителите тя е 65 см.
sabitie1
Преди да стане лице на Great Lengths България Виктория Джумпарова е била модел и на френския представител на световната марка – „мерцедес“ в удължаването на коса. Не случайно световните знаменитости Дженифър Лопез, Катрин Зита Джоунс, Мадона, Кристина Агилера, Бритни Спиърс и много други също са модели на Great Lengths. При връчването на наградите Оскар тази година Бритни Спиърс и Дженифър Хъдсън се появиха с дълги коси и бляскави прически, постигнати с помощта на марката Great Lengths.
Бляскавата визия на звездите по време на Оскарите е чудесен пример за бъдещите абитуриенти, но тя се постига с помощта на екип от професионални стилисти, фризьори и гримьори. Затова всички, които искат да изглеждат наистина добре на своя бал, е важно да се доверят на професионалистите и техните съвети. Ето какви са и предложенията на топ коафьора Вили Боршукова за абитуриентите. Тя направи демонстрация на пет актуални прически за предстоящите балове:
  • Double twist – двойна плитка – за разлика от обикновената плитка се прави само с два кичура; лесна и ефектна, подходяща за дълга коса.
  • Панделка в стил „Лейди Гага“ – прави се от самата коса и е интересен, закачлив акцент за свежа младежка визия.
  • Леко прибрана коса – върховете се повдигат и се прикрепват върху основата на косата; прическата е по-официална и ефектът при нея се получава от контраста на по-светлите върхове върху по-тъмните корени на косата в стила „Омбре“.
  • Прибрана коса с допълнителен кок – прическа подходяща, както за по-къси, така и за дълги коси.
  • Прибрана коса с допълнителен ретро бретон в различен цветови нюанс.
Виктория Джумперова и Вили БоршуковаВодеща тенденция при косите за сезона е новият стил „Омбре“, при който върховете на косата са в различен цвят от този в корените. Най-подходящи за актуалния ефект са топлите и меки цветове, като се започва от по-тъмно в корените към по-светло при върховете на косата. Цветове за пролетта и лятото са бежовото и пясъчното. За късите коси е актуална прическата „боб“ – традиционна и семпла фризура за права и къдрава коса. При дългите коси остават актуални ретро прическите, като ново при тях е плътният бретон, силно завит навътре, тип 40-те години. Модерни са ефирните и спортно-елегантните прически, свободният и неангажиращ кок, както и рошавите плитки – всичко, което придава свежа младежка визия. Строгите официални кокове остават на заден план.
При грима са актуални свежите и светли цветове – лилаво, розово и златисто-кавяфо, които са много подходящи за кафявите очи. При избора на рокля в сиво или синьо трябва да се внимава със същите цветове при грима, за да не се претоварва визията. На мода са плътните, а не тънките (силно оскубани) вежди. Специално при абитуриентите тенът на лицето трябва да бъде много добре изравнен, заради чувствителната кожа, която в повечето случаи има следи от акне. Трябва да се изравни и тена между лицето и врата, за да не се получават комични ситуации. Основният съвет на топ коафьорът Вили Боршукова към абитуриентите е: „Не бъдете себе си – доверете се на стилистите!“
Още малко информация:
Родното място на Great Lengths е Лондон, един от най-големите модни центрове в света. Основател на марката е Дейвид Голд, който си поставил за цел да разработи система за удължаване, която да е лесна за използване при различни манипулации с косата. Когато през 1991 г. той развил и патентовал метод за удължаване на коса Great Lengths , едновременно с това бил открит и първият метод за сгъстяване на тънки и фини коси. Така Дейвид Голд за първи път предложил удължаване и сгъстяване на косата в една система. Самият той преди да основе Great Lengths практикува в текстилния сектор. В новата си компания той доразвива разработения от учените процес, известен с името „депигментация“. В него се крие и тайната на устойчивостта на цвета – една от многото положителни характеристики на метода Great Lengths.
Само за няколко години Great Lengths се утвърждава на световния пазар и днес най-добрите фризьори от Великобритания, Италия, Франция, Австрия, Германия, скандинавските страни, Холандия, Белгия, Гърция, Испания, Португалия, Швейцария, Люксембург, САЩ, Канада, Бразилия, Австралия, Нова Зеландия, Русия, Хонг Конг, Обединеното арабски емирства, Южна Африка, Карибите, Япония, Мексико, Тайланд и още много други страни предлагат Great Lengths като най-добият метод за удължаване на коса. Представител за България на Great Lengths е Вили Боршукова – професионален перукер и коафьор, собственик на салони за красота „Магама – удължаване на коса“.
Фото: © Антон Марков
Снимки от фотосесията на Виктория Джумпарова за Great Lengths с фотограф Влади Балевски – за грима на Виктория се погрижиха от салони „Магама“, а тоалетите бяха осигурени от бутик „Карина“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар